Hypnoosi

Mitä on hypnoosi ja mihin siitä voi saada apua?

Onko sinulla joskus ollut tunne, että kaipaisit johonkin elämäsi osa-alueeseen muutosta, mutta yrityksistä huolimatta tilanteesi jumittaa paikallaan? Kuin oma tahdonvoimasi ei tuntuisi riittävän muutoksen aikaan saamiseksi. Tai haluat muun hoidon tueksi lääkkeetöntä ja turvallista hoitoa, tai vaikkapa kaipaat rentoutusta arkeesi. Hypnoosi voi tällöin olla kokeilemisen arvoinen asia. Sitä on käytetty erilaisten vaivojen ja ongelmien hoitoon hyvin pitkään, vuosisatojen ajan.

Hypnoosi on muuntunut tajunnan tila. Alitajuntamme on tällöin avoin ja omaksumme uusia asioita siten tehokkaammin kuin valvetilassa ollessamme. Alitajuntaamme varastoituu elämämme aikana erilaisia uskomuksia, jotka eivät aina ole meille hyödyllisiä eivätkä usein pidä paikkansa. Erityisesti lapsuudessa omaksutut uskomukset ovat meissä usein aika tiukasti kiinni. Monilla esimerkiksi on ajatus ettei ole tarpeeksi arvokas, ei arvosta itseään, ja tämä ajatus voi olla monen unelman tai tavoitteen tiellä, sekä estää nauttimasta elämästä. Valvetilassa ollessamme alitajunnan tiellä on ”vartija”, joka ei kovin helposti päästä uutta ajattelutapaa meidän alitajuiseen mieleemme. Hypnoosissa ollessamme tämä vartija väistyy ja pääsemme suorempaan yhteyteen alitajunnan kanssa, mielemme on vastaanottavainen, ja tällöin voimme antaa alitajunnalle uusia parempia uskomuksia, jotka tulevat osaksi sisäistä itseämme. Koska uusi uskomus tulee osaksi meitä sisältä käsin, on muutos näin tehokkaampaa.

Jokainen meistä on hypnoosin kaltaisessa tilassa päivittäin, useita kertoja päivässä, esimerkiksi juuri ennen nukahtamista, kun uppoudumme omaan haavemaailmaan, kun meditoimme, jopa kun katsomme televisiota tai ajamme autoa. Tämä tila on siis ihmiselle täysin luontainen. Hypnoosi koetaan yleensä hyvin miellyttävänä, sillä keho on silloin erittäin rentoutunut. Se on myös turvallinen hoitomuoto ja soveltuu lähes kaikille.

Hypnoosia EI tule käyttää mikäli asiakkaalla on tai on ollut psykoottisia oireita.

Hypnoosi toimii niille jotka haluavat tulla hypnotisoiduksi. Hypnoosi on siis aina omaehtoista eli minä vain avustan asiakkaan hypnoosiin, transsitilaan, ja tällöin alitajunnan ollessa avoin annan asiakkaalle suggestioita joita hän muutokseen tarvitsee. Hypnoosissa voidaan käyttää myös metaforisia mielikuvia. Hypnoosin onnistumisen kannalta tärkeitä seikkoja ovat luottamus, motivaatio muutokseen ja halukkuus yhteistyöhön.

Hypnoosissa ollessa olo on mukavan rauhallinen ja rento. Olet kuitenkin koko ajan tietoinen siitä mitä ympärillä tapahtuu. Transsin syvyys voi vaihdella session aikana, välillä voit olla hyvinkin valppaana ja välillä voi tuntua aivan kuin torkahtaisit. Hypnoosissa harvemmin nukahtaa, ellei asiakas kärsi unettomuudesta, tai hypnoosi tapahtuu myöhään illalla. Hypnoosi voi myös tuntua hyvin erilaiselta eri kerroilla. Joskus se ei välttämättä tunnu juuri miltään.

Mihin hypnoosista voi saada apua?:

 • jännitykseen
 • uniongelmiin
 • tupakoinnin lopettamiseen
 • painonhallintaan
 • masennukseen ja ahdistukseen
 • iho-ongelmiin
 • ihmissuhteiden ongelmiin
 • itsetunnon pulmiin
 • stressiin
 • vatsavaivoihin, IBS
 • hampaiden narskutteluun
 • punastumiseen
 • fobioihin
 • synnytykseen valmistautumiseen

Esimerkiksi näihin ja moniin muihin pulmiin. Toki vastaanotolle voi tulla ilman varsinaista ongelmaakin, voimme esimerkiksi katsoa sinun henkilökohtaisia tavoitteita ja paneutua hypnoosissa niihin. Tai voit tulla nauttimaan hypnoosin tarjoamasta syvärentoutuksesta. Hypnoosi onkin oiva keino harjoitella rentoutumista hektisen arjen keskellä.

On hyvin yksilöllistä kuinka nopeasti hypnoosi kullekin tuo avun. Suosittelen varautumaan ainakin kolmeen käyntiin käsiteltävää teemaa kohden.

Tupakoinnin lopettamiseen suosittelen varaamaan kaksi käyntiä mahdollisimman lyhyellä aikavälillä, mielellään saman viikon aikana.

Täytyykö jotain ottaa huomioon ennen hypnoosia?

Hypnoosiin ei varsinaisesti tarvitse mitenkään valmistautua. Jos olet kofeiiniherkkä, olisi hyvä ettet nauti kofeiinia juuri ennen hypnoosia. On myös parempi ettei juuri ennen hypnoosia nauti kovin suurta ateriaa, myös nälkäinen olo voi häiritä rentoutumista. Sillä ajatuksella että olo on mahdollisimman mukava.

Create a website or blog at WordPress.com