Minusta

Olen Iida Lahtinen, Helsingissä asuva (tosin lapista tänne muuttanut) kliininen hypnoterapeutti ja hypnosynnytysvalmentaja. Tämän lisäksi olen äiti, puoliso, koiranomistaja, lähihoitaja. Rakkaimpia harrastuksiani ovat jooga, lenkit luonnossa, musiikki sekä lukeminen. Kuvailisin itseäni sanoilla aito, empaattinen, herkkä, luonnonläheinen, lämmin.

Minun matkani ja miten kiinnostuin hypnoosista

Olen loputtoman kiinnostunut ihmisen mielen ja kehon toiminnasta, erityisesti kehon ja mielen yhteydestä. Oman kehon ja mielen pulmien läpikäyminen on ollut todella opettavainen matka tähän pisteeseen missä nyt olen. Toki matka ja oppiminen jatkuu läpi elämän, mutta en vielä vaikkapa kymmenen vuotta sitten olisi osannut kuvitella että voin löytää tällaisen tasapainon ja yhteyden. Olen oppinut paljon siitä mitä tarvitsen voidakseni paremmin. Nuorempana en osannut kuunnella kehoni viestejä ja vastata niihin, tunnistaa tunteitani ja kuunnella niiden viestejä, tämä aiheutti paljon pahaa oloa. Oli unettomuutta, ahdistusta, masennusta. Yritin parhaani mukaan juosta ikäviä tunteita ja tuntemuksia karkuun monin eri keinoin. Jossain vaiheessa onneksi ymmärsin että se ei auta vaan päinvastoin pahentaa tilannetta, ja aloin etsiä reittiä parempaan oloon. Ymmärsin että ihminen on kehon ja mielen upea kokonaisuus, ja voidakseen kokonaisvaltaisesti hyvin, täytyy ruokkia sekä kehoa että mieltä. Hypnoosi onkin mielestäni mahtava työkalu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen.

Minulla on aina ollut halu auttaa. Olenkin tehnyt töitä hoitajana viimeiset kymmenisen vuotta, teen vieläkin, mutta pitkään oli tunne että voisi olla jokin muukin tapa olla muille tukena. Tullessani äidiksi ja jäädessäni kotiin lapsen kanssa aloin pohtimaan mikä voisi olla se minun juttu. Uuvuttavan vauvavuoden jälkeen kaipasin virkistystä ja pääsin kokeilemaan hypnoosia. Vakuutuin heti hypnoosin suotuisista vaikutuksista ja tuli voimakas tunne että tätä minäkin haluan tehdä, ja pian hainkin opiskelemaan kliinistä hypnoterapiaa. Olen saanut hypnoosista paljon hyvää elämääni ja nyt minulla on mahdollisuus levittää hypnoosin tuomaa hyvää ja siitä olen enemmän kuin  innoissani!

Rakastan työskennellä monipuolisesti eri aiheiden parissa, mutta omien kokemusten kautta erityisesti unettomuus ja ahdistus ovat muodostuneet teemoiksi jotka ovat lähellä sydäntä.


Koulutus:

  • Koulu: ICH Clinical Hypnosis Training
  • Kliininen hypnoterapia
  • Silmänliiketerapia
  • Hypnosynnytysvalmennus

ICH Clinical Hypnosis Training